Hoe werkt het?

Een goed notariële samenlevingscontract is een must. Het maken van een samenlevingscontract is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Met Samenwonen Online vul je samen alle gegevens online in. Notarispraktijk Interwaert gaat dan voor jullie aan de slag en maken binnen één tot vijf werkdagen het ontwerp van de akte. Jullie ontvangen deze in pdf-vorm per email met daarbij per artikelnummer een heldere toelichting. Bij akkoord met de inhoud van de ontwerpakte kunnen jullie bij ons op het notariskantoor in Hardinxveld-Giessendam de akte komen ondertekenen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid bij volmacht te komen. Jullie hoeven dan niet op ons kantoor te komen om de akte te ondertekenen.

De voordelen op een rijtje


  1. Je vult samen op je gemak alle gegevens in.

  2. Doordat wij in één keer alle gegevens van jullie krijgen, kunnen we de opdracht efficiënt verwerken. Zo kunnen wij een scherp tarief van € 275,- all in rekenen!

  3. De opdracht wordt afgehandeld door Notarispraktijk Interwaert (een uitstekend notariskantoor, gespecialiseerd in o.a. personen- en familierecht). De afhandeling verloopt snel en accuraat!

  4. Als jullie niet in de gelegenheid zijn om persoonlijk bij ons langs te komen voor het ondertekenen van de akte, kunnen wij (mits beide partners de Nederlandse taal voldoende spreken en verstaan) een volmacht voor jullie verzorgen. Deze volmacht moet gelegaliseerd worden bij een collega-notaris bij jullie in de buurt. Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht. Vraag gerust vooraf wat de kosten zijn om verrassingen te voorkomen.

  5. U kunt er ook voor kiezen om de legalisatie via Whatsapp kosteloos door ons te laten verzorgen.

  6. Je ontvangt van ons altijd binnen vijf werkdagen de ontwerpakte met daarbij een heldere toelichting met informatie over de inhoud en juridische gevolgen van de overeenkomst.

Kortom

Als jullie bij ons op kantoor komen tekenen, geven we de officiële afschriften direct mee.
Komen jullie bij volmacht, dan sturen we deze stukken per post / per email.

De kosten voor het samenlevingscontract bedragen € 275,- all in. Deze kosten moeten vooraf worden betaald.
Na het invullen van het formulier krijgt u van ons kantoor een factuur.
Na ontvangst van de betaling gaan wij direct voor jullie aan de slag.

Vul hier jullie gegevens in:


Nederlandse Notariskluis biedt beveiligde opslag én continuïteit

De Nederlandse Notariskluis biedt voor iedere persoon of bedrijf een beveiligde digitale kluis waarin jullie samenlevingscontract samen met onder meer inlogcodes, wachtwoorden en vertrouwelijke documenten kunnen worden opgeslagen. Alleen jij kunt als kluishouder in de kluis, je verklaart in een volmacht of (levens)testament wie in door jou vastgestelde gevallen de toegangscode krijgt om bijvoorbeeld accounts af te sluiten, documenten te ontsluiten of gelden vrij te maken.

Klik hier om uw persoonlijke kluis aan te maken.